Mariazell – Budapest – Máriapócs – Csíksomlyó

Mariazelllől a 34., Budapesttől a 16. nap

Ma a ViaPartiumos zarándokcsapat elhalad Nyíregyháza mellett Napkorra, és közeledik Máriapócshoz. Rajtuk kívűl még két gyalogos zarándokcsoport van. A Turul csoport öt fővel halad Szőke Zoli vezetésével, ők ma Bujról mennek Orosra. A magyarországi Mária Út Egyesület által szervezett csapat ma Nyírszőlősen pihen meg. Így jelenleg kb. 20 fő zarándokol Csíksomlyó felé. Időben közeledve Pünkösdhöz: A ViaPartium egyhetes zarándokcsoportja május 12-én indul Parajdról a Bucsin-tető felé, kb. 15 fővel. A Viapartium/Erdélyi Mária Út Egyesület koprodukciójában megvalósuló moldvai csángó zarándokcsoport Somoskáról indul május 13-án, a létszámot 23 főnél le kellett zárni. Az Erdélyi Mária Út Egyesület és az Erdélyi Kárpát Egyesület közös szervezésében május 12.-én vasárnap indul Német Levente (EKE Marosvásárhely) vezetésével Marosszentgyörgyről egy zarándokcsapat, létszámot még nem tudunk.

És várjuk a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium buszos gyerekcsapatát Csíksomlyón, hogy együtt mehessünk fel a nyeregbe Pünkösd szombatján.

Ha a jó Isten megsegít bennünket, akkor az összes gyalogos zarándokcsoport együtt megy fel. Mert már ideje lenne……

Nna ébredeznek Nyírszőlősön, várjuk a mai beszámolóikat. Természetesn Ők az első preferencia, meg persze a kísérők, a vendégfogadók. Hátha nekünk is leesik egy két jó fényképecske, úgy 5-10/nap.

A magyarországi Mária Út Egyesület zarándokai megérkeznek Tarcalra, április 21 vasárnap este. Viski Gyuri barátunk is ezzel a csoporttal halad.
A nyírszőlősi szállás

Elnökünk Béla nevenapját méltóképpen ünneplik 🙂