Az utolsó 100 km

Mi is az utolsó 100 km?

Parajd – Csíksomlyó

Két kiépített útvonalon lehet haladni. Az egyik (északi) Gyergyón (pl. Gyergyóalfalu), a másik (déli) Udvarhelyszéken (pl. Oroszhegy) át. Időszükséglet kb. öt nap.

Autentikus

Tipikus székelyföldi falvak, ahogy még szerintünk nem láttad. Az egyszerűség, a hit és a szülőföld szeretetének egyvelege. Szinte sehol máshol nem lehet ilyennel találkozni.

Páratlan

Páratlan valóban. A megelevenedett mondavilág, a susogó fenyvesek, a csobogó patakok, az esztenák, a mindenhonnan hallatszódó harangok, a barátságos emberek

Felemelő

Itt hamarabb rájössz valódra, mint máshol. Egyszerűsödik az élet, és a való valóvá válik. A töretlen élni akarás, a munka szeretete bele vannak vésve a földbe. Másképpen jössz vissza, mint ahogy elindultál

Kicsit bővebben

Pár megjegyzés még:

Szállások

Az útvonalon kellő számú, vendégszerető szállás található, hálózsák nélkül is végig lehet járni.

Learn More

1

Útvonal

A hivatkozott honlapon részletes információ található. Ha kell, van pontos nyomvonal.

Learn More

Látvány

Felejthetetlenül szép táj. A dombok, a hegyek, az erdők. A megelevenedett Erdély. Vigyél fotómasinát, ide a telefon kamerája nem lesz elég.

Learn More

Étkezés

A panziókban, vendégházakban kapsz vacsorát/reggelit. Persze le kell beszélned előre. Reggeliből pakolhatsz ebédre szendvicset (szólj a háziaknak, de mindig megengedik). Falvakat érintesz, ott sok dolgot be tudsz szerezni a vegyesboltokban,

Learn More

!

Nehézség

Mind az északi, mind a déli szakasz átmegy a Kárpátok főgerincén, nem vészes, de van 1-1 sportosabb nap, amikor több száz méter szintet kell legyőzni. Nem kell rohanni, nincs hova……

Learn More

Időjárás

Hegyi szakasz, hamar le tud szakadni az ég. Vízálló külső héj (dzseki és nadrág) nélkülözhetelen. Esőben meg alájuk egy vékony polár, hogy ne fagyjál meg.

Learn More

r

Esetleges veszélyek

A pásztorkutyák ellen vigyél ultrahangos riasztót. A medve elkerüli az embert, de viszonylag sűrű erdőben használj sípot. Ha ketten vagytok akkor beszélgessetek. Ezekre felkészülve semmi gondod sem lesz.

Learn More

=

Javaslat

Mi már kívülről ismerjük mind az északi, mind a déli útvonalat. És mindig visszajárunk, annyira szeretjük. Járjátok Ti is!

Learn More

Kapcsolat

Itt is jelentkezhetsz az utolsó 100 km.-re!

Semmi kötelezettséget nem jelent, akkor mész amikor akarsz, de ha kell segítünk a szervezésben.

ITT JELENTKEZHETSZ

15 + 14 =