Nyíregyháza – Máriapócs 2023 augusztus11-13.

Régóta nem volt blog cikkünk. Nem mintha nem történt volna sokminden. Tartozunk blogcikkel (nem is eggyel) a Pünkösdi egyhetes zarándokutunkról, a 40 napos pünkösdi zarándoklatról is. No de kezdjük előlről:

Nyíregyházáról, a Kossuth téri katolikus templomtól liturgikus indítás után startolt csoportunk Máriapócsra.

A zarándokok több/kevesebb tapasztalatokkal rendelkeztek, a rutinosabbak „lassan járj tovább érsz” tempója meghozta a gyümölcsét, mert az „idősebbek” érkeztek kb. 100 m előnnyel Pócsra. Napkoron hosszabbat időztek, Pócspetriben kevesebbet. A csapat délután 5-től misén vett részt.

A kép tanulsága szerint az 5-ös misére pontosan érkeztek.

A csapat egy része a máriapócsi önkéntesekkel (köszi Péter és Tíbor!) elkezdte a jelzésfestést. Ezt megelőzte egy elméleti bemutatás a jelzésfestés mikéntjéről, majd a gyakorlatban festettük az alapot Máriapócs déli határáig.

Aztán elkészült egy bográcsétel, amit egy remek hangulatú vacsora követett, majd sokáig beszélgettünk remek borok mellett.

Vasárnap Enikővel és Judittal is átbeszéltük a jelzésfestés mikéntjét, és végignéztük mit követtünk el előző nap. Szeptemberben velük festjük az alapot azon a szakaszon, aminek e fenntartását elvállalták.