A SzeredApp telefonos alkalmazás fejlesztői megegyeztek a ferences rendiekkel egy virtuális tájékoztató platform létrehozásáról.

Urbán Erik, az Erdélyi Ferences Rendtartomány főnöke szerint az egyház – felismerve az idők jeleit – támogatja az effajta médiajelenlétet. „A telefonos alkalmazás lehetőséget biztosít a csíksomlyói kegyhelynek, hogy az még inkább jelen legyen a korszerű eszközökön és a modern világban” – fogalmazott. A tartományfőnök kifejtette, a közös megegyezés szerint segíteni szeretnének azoknak, akik – ha virtuálisan is, de – el szeretnének jutni Csíksomlyóra, vagy csak időről időre informálódni szeretnének az aktuális programokról. A sajátos búcsú kapcsán hozzátette, a csoportos zarándoklat helyett idén a média adta lehetőségeket használják a hívek, ebben pedig a telefonos applikáció is segítségükre lesz. „A hívek a szívüket küldjék el idén Csíksomlyóra, a médián keresztül pedig alkossunk egy nagy lelki családot” – összegezte a ferences.

A fizikai távollét hiányában virtuális úton szeretnénk hozzájárulni a búcsú lelkületéhez, ezért egy külön felületet hoztunk létre az applikáción belül a Csíksomlyó 2020 fül alatt.

Itt megtalálhatók az aktuális hírek, búcsútörténet, program- és énekfüzet, valamint be lehet majd kapcsolódni a szentmisébe is. Egy bejelentkezési felület is rendelkezésre áll, ahol a zarándokolni vágyók virtuálisan be tudnak jelentkezni minimális személyes adatok megadásával.

Nem titkolt módon a csoportosan és keresztaljával érkező hívek hiányát próbálja ez a felület betölteni.

A fentiek a Székelyhon.ro mai híre alapján (kivonatolva) készült. Töltsétek le az appot (az IOS verzió még nem tökéletes, most várják az Apple fogadja el a javitásukat). Ez a appon belüli bejelentkezésnél van, egyenlőre. De kövessük a Búcsút ezen keresztül, ha csak mobil van kéznél!